Hubregtse Engels
Hubregtse Nederlands
  • +31(0) 546 - 864 761

Over het ontstaan van Hubregtse Cartonnagefabriek B.V.

 

Tijdelijke waarneming leidt tot overname.
Dirk Hubregtse wordt in de Tweede Wereldoorlog door een vriend benaderd om tijdelijk de zaakvoering van een kartonnagebedrijf in Almelo waar te nemen, hetgeen in 1954 resulteert in de definitieve overname van het bedrijf.

 

Van nieten naar vouwen.
In de beginperiode worden verpakkingen voor met name de vleeswaren- en de textielindustrie geproduceerd: planodozen zonder hechtlijn die de klant zelf moet nieten. Tussen 1958 en 1960 ontstaat door de technologische vooruitgang de ontwikkeling van een compleet gelijmde doos, die de klant alleen nog maar hoeft te vouwen.

Nieuwe markten.
Ruim dertig jaar geleden, de textielindustrie is bijna geheel uit Nederland verdwenen, gaat Hubregtse over op de meer luxe duplexverpakkingen. De productie van vlees- en inmiddels ook visverpakkingen blijft belangrijk. Het bedrijf groeit uit haar jasje. In 1976 verhuist het bedrijf van de Almelose binnenstad naar het industrieterrein. Begin jaren tachtig ontstaat er steeds meer vraag naar specifieke verpakkingen. Hubregtse speelt hierop in door onderscheidende verpakkingen op maat te ontwerpen.

 

Diversificatie.
Om aan de vraag van verregaande specialisaties te kunnen voldoen, neemt Hubregtse in de tachtiger- en negentiger jaren diverse ondernemingen over. Momenteel opereren acht business-units zelfstandig. Zij leggen zich toe op specifieke kartonnage- en verpakkingsvraagstukken. Met ruim honderdvijfentwintig medewerkers is Hubregtse inmiddels uitgegroeid tot een totaalleverancier in verpakkingen

Your global packaging specialist next door ....